Houten meubelen

Herstel van houten meubelen

Groot succes wordt behaald met het herstel van houten meubelen zoals tafels, kasten en dressoirs. De meest voorkomende beschadigingen in hout zijn krassen, deuken, schroei- of watervlekken. Ervaring en jarenlang experimenteren vormen de sleutel tot het beste resultaat.

Herstel aan huis

Vaak is met geduld en vakmanschap een lokale herstelactie mogelijk. Met een compound worden gaten opgevuld en worden de kleur en het patroon van de houtnerf afgestemd op de rest van het meubel. Dit gebeurt aan huis en bespaart veel tijd en geld. Deze techniek is ook geschikt voor meubelen waarbij de kosten van traditioneel herstel te hoog zijn ten opzichte van de waarde van het meubel. Daarnaast is het een perfecte oplossing voor antieke en/of gefineerde meubelen, waarbij hetzelfde fineer niet te krijgen is.

Professionele werkplaats

Soms is het nodig het hout te schuren en opnieuw te kleuren en af te werken. Nomot beschikt hiervoor over een eigen, modern ingerichte werkplaats. Bij massieve meubelen kunnen ook delen vervangen worden. Bij gefineerde meubelen is het mogelijk een deel of het geheel beschadigde fineer te vervangen.

Altijd gegarandeerd een oplossing

Als een schade te omvangrijk is of herstel ten opzichte van de waarde niet verantwoord, dan biedt Nomot ook een helpende hand. Door samenwerking met vele meubelleveranciers kan Nomot een meubelstuk opnieuw leveren tegen een aanzienlijk lagere prijs. Of Nomot stelt een rapport op waarmee de schade financieel afgewikkeld kan worden. Nomot biedt altijd een totaaloplossing.

 

I